Klockor, smycken och service i Lidingö Centrum

Service

Service

I vår egen verkstad servar vi cirka 1100 klockor om året. Till ditt förfogande står utbildade urmakare, med olika specialiteter och med många års branschvana. Vi tar även förutom vanliga armbandsur gärna emot ditt väggur, golvur eller bordsur för reparation.

Hos oss får du alltid ett kostnadsförslag innan vi reparerar din klocka. Vi vill ju inte att du ska få några obehagliga överraskningar, när uret är lagat. Vi erbjuder även att hämta och/eller hemtransport. Så välkommen in för rådgivning, service eller reparation. Vi vet hur om ur, och vi tar gärna hand om din ögonsten.

Vi säljer också klockarmband från Hirsch och kan även beställa hem originalband till de flesta märken.

Skötselråd och tips

• Vi rekommenderar att du lämnar in din vattentäta klocka vart tredje år för trycktest. Om det är en batteriklocka, gör vi det i samband med ett batteribyte.

• Om klockan har länk bör du samtidigt göra en länkrengöring i ett så kallat ultraljudsbad. Att på så sätt göra ett konditionstest, ger både klocka och länk ett längre liv.

• Badar du i saltvatten med din vattentäta klocka är det klokt att spola av den med färskvatten efteråt.

• Har du en klocka med läderarmband är det lämpligt att ta av den på natten, så bandet får vila och torka ordentligt.. Livslängden på bandet ökar väsentligt samtidigt som klockan känns fräschare att bära.

• Ett normalt serviceintervall på ett mekaniskt urverk, brukar ligga på mellan 5 till 8 år. Där emellan kan det behövas byta packningar, då dessa är av naturgummi.

• En klocka bör alltid gå så oljorna får arbeta, då mår klockan som bäst. Om du har flera automatiska, mekaniska klockor kan det vara bra att sätta klockorna på en winder (en uppdragare). På samma sätt mår också Quartz-klockor bäst av att gå. Därför bör man byta deras batteri med 2-3 års mellanrum, lite beroende på urverk.

468 ad